P o l e c a m y
Systemy pożarowe, automatyka budynkowa,sygnalizacja pożaru

Docieplenia,dekarstwo, budowa domów, Małopolska, Śląsk

Kominki, wkłady kominkowe, piece kominkowe

Chemia Loctite, tworzywa,chemia, kleje,uszczelniacze

ZalogujUzytkownikHaslo
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie    
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Brainiac.pl Strona Główna » Forum » Forum Brainiac.pl » Nowy dział - Fizyka

Zamknięty przez: Zv.
2008-03-17, 16:57
Nowy dział - Fizyka

Jesteś za czy przeciw strorzeniu działu "Fizyka"?
Tak.
77%
 77%  [ 7 ]
Nie.
22%
 22%  [ 2 ]
Głosowań: 9
Wszystkich Głosów: 9

Autor Wiadomość
tom_zaw
Młody Alchemik

Wysłany: 2008-03-15, 18:20   Nowy dział - Fizyka

Kto jest za, a kto przeciw, aby stworzyć nowy dział Fizyka? W tym dziale użytkownicy zamieszczali by różne fizyczne tematy, tak jak w dziale Chemia. Wiem, że jest już jeden, ale w dziale eksperymenty i doświadczenia. Natomiast w tym były by zupełnie inne tematy (np.: "Reakcje jądrowe"). Proszę o głosowanie w ankiecie.

P.S. Jeszcze nie zgłaszałem tego do administratora forum, ale zgłoszę.

Google 

Wysłany:    Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)

Model 
Młody Alchemik

Ostrzeżeń:
 2/3/3
Wysłany: 2008-03-15, 21:37   

Mi wydaje się że warto, ale tak w zasadzie to pewnie tylko kilka osób było by w stanie napisac tam jakies takie 'ciekawsze' eksperymenty bo z reguły eks z fizy jest mało i dlatego jeszcze chyba nie ma takiego odobnego działu

[ Dodano: 2008-03-15, 21:37 ]
Mi wydaje się że warto, ale tak w zasadzie to pewnie tylko kilka osób było by w stanie napisac tam jakies takie 'ciekawsze' eksperymenty bo z reguły eks z fizy jest mało i dlatego jeszcze chyba nie ma takiego odobnego działu

pzdr

[ Dodano: 2008-03-15, 21:37 ]

pzdr

nsb 
Młody Alchemik

Wysłany: 2008-03-15, 21:52   

Byłbym jak najbardziej za tym. Lubię fizykę i chciałbym aby powstał taki dział

Zv. 
Mod-Spamkiller

Wysłany: 2008-03-15, 22:11   

Też jestem za tym na razie jak w dziale chemii było by kilka osób reszta by sie bała pisać o fizyce jak to jest w dziale chemia... ale podniosło by to prestiż forum i dało by pole wyżycia sie nowych fizyką oraz zaprosiło by to fizyków do rozwijania wspólnych tematów chętnie sam bym też działał z aspektu chemiczne w tym dziale.... JAK NAJBARDZIEJ ZA!

Pomoc poza forum: odpłatnie

Na Forum należy używać jsMath do zapisu równan i wzorów chemicznych, aby zamiast pisać: (cyklopentadienylo)diwodórkarbonylwolfram(II)-mi-kappta^3-octano-mi-oksoeten(trifenolofosfina)platyna(II) (Pt-W) napisać: [(PtWCp(CH_{3}COO)O(CO)(CH_{2}=CH_{2})(H_{2})Ph_{3}P]

Chemia to nie zabawa! Preparatyki, przepisy oraz bagaż doświadczenia zamieszczam w celach edukacyjno-informacyjnych. Jednocześnie zachęcając do samego czytania. Nie odpowiadam za wykorzystanie informacji zawartych w moich postach. Nie uważam też, że są one prawdziwe. =P
Niech Pan błogosławi Chemikom...

Odyn 
Administrator

Wysłany: 2008-03-15, 22:40   

Nowy dział już istnieje. Jak na razie jest otwarty i każdy może tam pisać. Muszę zobaczyć, czy potrzebne będzie tam rozwiązanie takie jak w chemii. A jeśli tak, to potrzebny będzie moderator grupy.

Nigdy nie produkowałem i nie używałem materiałów wybuchowych. Moja wiedza opiera się jedynie na informacjach z internetu i literatury.
Nie zajmuję się rekrutacją do działu chemii, więc proszę nie wysyłać PW w tej sprawie do mnie!
* Nie przyjmuję podań o dostęp do działu pirotechniki od osób posiadających mniej niż 15 postów. *

nsb 
Młody Alchemik

Wysłany: 2008-03-16, 09:58   

Jeśli będzie trzeba ja jestem chętny ;-)

Wocz 
Mod-Spamkiller

Wysłany: 2008-03-16, 10:59   

Ja mam pomysł na jesze jeden nowy dział - BIOLOGIA . Lubię biologię i będzie o czym pisać . Kto jest za?

Zaakceptuj to, że nie każdy będzie dla Ciebie miły i troskliwy...

A może powinienem dodać, że jestem gimnazjalistą ?

plastuś 
Nowy użytkownik

Wysłany: 2008-03-16, 11:02   

Biologia jest dosyć specyficznym działem który może mieć swoje miejsce pod warunkiem że będzie miał ją kto prowadzić. Ponieważ doświadczenia biologiczne to chyba wszystko co nas interesuje a w dziale chyba będziemy mogli sobie pisać tylko o suchej teorii... chyba że będziemy wstanie rozważać "wpływ zwiększonego poziomu erytrocytu na organizm człowieka"

specjalizacja: praca płynów, (ruchy Browna, dyfuzja, adsorpcja, absorpcja, solwatacja)

reszta pobieżnie
(przez to, że brat mnie bije =P)

Zv. 
Mod-Spamkiller

Wysłany: 2008-03-17, 16:57   

Dział powstał. W razie jakichkolwiek zmian temat znowu będzie aktualny jak na razie go zamykam bo nie ma potrzeby, aby był otwarty i zbierał przy okazji różne niepotrzebne posty.

Pomoc poza forum: odpłatnie

Na Forum należy używać jsMath do zapisu równan i wzorów chemicznych, aby zamiast pisać: (cyklopentadienylo)diwodórkarbonylwolfram(II)-mi-kappta^3-octano-mi-oksoeten(trifenolofosfina)platyna(II) (Pt-W) napisać: [(PtWCp(CH_{3}COO)O(CO)(CH_{2}=CH_{2})(H_{2})Ph_{3}P]

Chemia to nie zabawa! Preparatyki, przepisy oraz bagaż doświadczenia zamieszczam w celach edukacyjno-informacyjnych. Jednocześnie zachęcając do samego czytania. Nie odpowiadam za wykorzystanie informacji zawartych w moich postach. Nie uważam też, że są one prawdziwe. =P
Niech Pan błogosławi Chemikom...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi