Kto jest za, a kto przeciw, aby stworzyć nowy dział Fizyka? W tym dziale użytkownicy zamieszczali by różne fizyczne tematy, tak jak w dziale Chemia. Wiem, że jest już jeden, ale w dziale eksperymenty i doświadczenia. Natomiast w tym były by zupełnie inne tematy (np.: "Reakcje jądrowe"). Proszę o głosowanie w ankiecie.
P.S. Jeszcze nie zgłaszałem tego do administratora forum, ale zgłoszę.
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
Mi wydaje się że warto, ale tak w zasadzie to pewnie tylko kilka osób było by w stanie napisac tam jakies takie 'ciekawsze' eksperymenty bo z reguły eks z fizy jest mało i dlatego jeszcze chyba nie ma takiego odobnego działu
[ Dodano: 2008-03-15, 21:37 ]
Mi wydaje się że warto, ale tak w zasadzie to pewnie tylko kilka osób było by w stanie napisac tam jakies takie 'ciekawsze' eksperymenty bo z reguły eks z fizy jest mało i dlatego jeszcze chyba nie ma takiego odobnego działu
pzdr
[ Dodano: 2008-03-15, 21:37 ]
Też jestem za tym na razie jak w dziale chemii było by kilka osób reszta by sie bała pisać o fizyce jak to jest w dziale chemia... ale podniosło by to prestiż forum i dało by pole wyżycia sie nowych fizyką oraz zaprosiło by to fizyków do rozwijania wspólnych tematów chętnie sam bym też działał z aspektu chemiczne w tym dziale.... JAK NAJBARDZIEJ ZA!
_________________ CHEMIK OGÓLNY I NIEORGANICZNY
Pomoc poza forum: odpłatnie
Na Forum należy używać jsMath do zapisu równan i wzorów chemicznych, aby zamiast pisać: (cyklopentadienylo)diwodórkarbonylwolfram(II)-mi-kappta^3-octano-mi-oksoeten(trifenolofosfina)platyna(II) (Pt-W) napisać: [(PtWCp(CH_{3}COO)O(CO)(CH_{2}=CH_{2})(H_{2})Ph_{3}P]
Chemia to nie zabawa! Preparatyki, przepisy oraz bagaż doświadczenia zamieszczam w celach edukacyjno-informacyjnych. Jednocześnie zachęcając do samego czytania. Nie odpowiadam za wykorzystanie informacji zawartych w moich postach. Nie uważam też, że są one prawdziwe. =P
Niech Pan błogosławi Chemikom...
Nowy dział już istnieje. Jak na razie jest otwarty i każdy może tam pisać. Muszę zobaczyć, czy potrzebne będzie tam rozwiązanie takie jak w chemii. A jeśli tak, to potrzebny będzie moderator grupy.
Nigdy nie produkowałem i nie używałem materiałów wybuchowych. Moja wiedza opiera się jedynie na informacjach z internetu i literatury. Nie zajmuję się rekrutacją do działu chemii, więc proszę nie wysyłać PW w tej sprawie do mnie! * Nie przyjmuję podań o dostęp do działu pirotechniki od osób posiadających mniej niż 15 postów. *
Biologia jest dosyć specyficznym działem który może mieć swoje miejsce pod warunkiem że będzie miał ją kto prowadzić. Ponieważ doświadczenia biologiczne to chyba wszystko co nas interesuje a w dziale chyba będziemy mogli sobie pisać tylko o suchej teorii... chyba że będziemy wstanie rozważać "wpływ zwiększonego poziomu erytrocytu na organizm człowieka"
_________________ || FIZYK ||
specjalizacja: praca płynów, (ruchy Browna, dyfuzja, adsorpcja, absorpcja, solwatacja)
Dział powstał. W razie jakichkolwiek zmian temat znowu będzie aktualny jak na razie go zamykam bo nie ma potrzeby, aby był otwarty i zbierał przy okazji różne niepotrzebne posty.
_________________ CHEMIK OGÓLNY I NIEORGANICZNY
Pomoc poza forum: odpłatnie
Na Forum należy używać jsMath do zapisu równan i wzorów chemicznych, aby zamiast pisać: (cyklopentadienylo)diwodórkarbonylwolfram(II)-mi-kappta^3-octano-mi-oksoeten(trifenolofosfina)platyna(II) (Pt-W) napisać: [(PtWCp(CH_{3}COO)O(CO)(CH_{2}=CH_{2})(H_{2})Ph_{3}P]
Chemia to nie zabawa! Preparatyki, przepisy oraz bagaż doświadczenia zamieszczam w celach edukacyjno-informacyjnych. Jednocześnie zachęcając do samego czytania. Nie odpowiadam za wykorzystanie informacji zawartych w moich postach. Nie uważam też, że są one prawdziwe. =P
Niech Pan błogosławi Chemikom...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane