Wysłany: 2008-06-21, 16:24 [ogłoszenie]Drugie urodziny Forum
2008-08-13 o godzinie 09:50.
Forum skończy już dwa lata, jeśli macie jakieś pomysły które mielibyśmy z tej okazji wcielić w życie - proszę podawać je właśnie w tym temacie.
Możliwe że nie będę obecny w dokładnym terminie, temat tworzę więc już teraz by wykonać przynajmniej część planów.
Sam mam propozycję by w tym roku skupić się na sprawach związanych z "Brainiakiem" np. usprawniając definicję w wikipedii (i nonsensopedii), wymyślając opis dla działu, opis w temacie itd.
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
Zmienić na dzień rangi , usunąć użytkownikom warny (:P) i co jeszcze?? Napisać do Brainiaca , aby odwiedzili nasze forum , tylko musieliby mieć tłumacza.
_________________ To co jest tu \uparrow to czyste, stuprocentowe kłamstwo, ściema i fikcja.
Zaakceptuj to, że nie każdy będzie dla Ciebie miły i troskliwy...
Zmienić na dzień rangi , usunąć użytkownikom warny (:P) i co jeszcze?? Napisać do Brainiaca , aby odwiedzili nasze forum , tylko musieliby mieć tłumacza.
Rang zmieniać na jeden dzień nie ma sensu. Były już zmieniane rok temu, a do dziś nikt chyba nie ma lepszej propozycji.
Warnów można się pozbyć cały rok, ale to zależy głównie od administratorów. Proste przewinienia powinno się dać odpracować, ale bez poprawy usuwanie ostrzeżeń nie ma sensu,
Z "Brainiacowych" adresów e-mail znam tylko Toma Pringla (Dr. Bunheada), ale do niego pisałem poprzednim razem.
Cytat:
Zrobić prezent wszystkim Brainiacom na forum i na jeden dzień odblokować dla wszystkich dział z pirotechniką
Dział pirotechniczny naprawdę nie jest taki specjalny jak sugeruje nazwa, więc odblokowywanie na dzień jest bezsensowne. Z resztą działem zajmuje się Odyn, który jest nieobecny.
Cytat:
Albo odblokować na jeden dzień dział chemia.
Dział "Chemia" należy do Zv., to do niego należało by zwrócić się z tym pomysłem.
Moje pomysły:
-Można stworzyć forumowy e-mail który można by wykorzystać do stworzenia kont na stronach takich jak "nasza klasa", "YouTube" itd. - które promowały by to forum.
-Fajnie by było napisać wspólnie internetowe czasopismo, najlepszy byłby chyba miesięcznik - nie da się co prawda bezpośrednio zamieścić załączników tekstowych na tym forum, ale można by to rozsyłać poprzez e-mail.
-Mam propozycję by do końca miesiąca trochę się zmobilizować i do terminu pisać trochę więcej, nie chodzi mi oczywiście o zaśmiecanie forum.
_________________ Tu dowiesz się jak chronić środowisko
-Fajnie by było napisać wspólnie internetowe czasopismo, najlepszy byłby chyba miesięcznik - nie da się co prawda bezpośrednio zamieścić załączników tekstowych na tym forum, ale można by to rozsyłać poprzez e-mail.
Genialny pomysł, naprawdę jakaś taka gazetka, każdy mógłby zamieścić swój artykuł, jeżeli by chciał i chyba wszyscy się ze mną zgodzą ze jak już powstały grupy zainteresowań każda by miała coś innego ciekawego do napisania, dobra popularyzacja forum, tylko z to rozsyłanie trzeba poprawić. Nawet wiem kto mógł by być redaktorem naczelnym a nawet musiał bo tylko on sie od tego nadaje. Wiadomo, że Elder Brain.
Co do odblokowywania działów i takich innych spraw to są urodziny forum a nie wasze!
_________________ CHEMIK OGÓLNY I NIEORGANICZNY
Pomoc poza forum: odpłatnie
Na Forum należy używać jsMath do zapisu równan i wzorów chemicznych, aby zamiast pisać: (cyklopentadienylo)diwodórkarbonylwolfram(II)-mi-kappta^3-octano-mi-oksoeten(trifenolofosfina)platyna(II) (Pt-W) napisać: [(PtWCp(CH_{3}COO)O(CO)(CH_{2}=CH_{2})(H_{2})Ph_{3}P]
Chemia to nie zabawa! Preparatyki, przepisy oraz bagaż doświadczenia zamieszczam w celach edukacyjno-informacyjnych. Jednocześnie zachęcając do samego czytania. Nie odpowiadam za wykorzystanie informacji zawartych w moich postach. Nie uważam też, że są one prawdziwe. =P
Niech Pan błogosławi Chemikom...
Temat został założony chyba za wcześnie, ale może teraz więcej użytkowników dowie się o rocznicy.
Moja wiedza opiera się wyłącznie na dostępnych źródłach, nigdy nie posiadałem i nie posiadam żadnych materiałów wybuchowych ( oprócz legalnych <NWP> ). Posty mają charakter wyłącznie edukacyjny i ich wykorzystanie w celach niezgodnych z prawem jest prowadzone na własną odpowiedzialność i bez mojej wiedzy.
Pamiętaj o bezpieczeństwie!
Tak, choć niewiele ponieważ spytałem jedynie co myśli o tym forum.
Cytat:
Genialny pomysł, naprawdę jakaś taka gazetka, każdy mógłby zamieścić swój artykuł, jeżeli by chciał i chyba wszyscy się ze mną zgodzą ze jak już powstały grupy zainteresowań każda by miała coś innego ciekawego do napisania, dobra popularyzacja forum, tylko z to rozsyłanie trzeba poprawić. Nawet wiem kto mógł by być redaktorem naczelnym a nawet musiał bo tylko on sie od tego nadaje. Wiadomo, że Elder Brain.
Pomysł wziąłem z innego forum, a w e-mailach w przeciwieństwie do tego forum może zawierać załączniki, ostatecznie "nakład" nie musi być wielki więc rozsyłanie chętnym nie było by duzym problemem. To moja propozycja więc oczywiście moge spróbować sam to zrealizować, głównym problemem jest chyba kolorystyka i tło - pomysły które miały by być treścią możecie przysyłać sami.
Cytat:
A moglibyście podać do niego adres e-mail?
Wystarczy wpisać w google "Tom Pringle", na stronie jest miejsce gdzie można do niego napisać.
Cytat:
Temat został założony chyba za wcześnie, ale może teraz więcej użytkowników dowie się o rocznicy.
W sumie to tak, ale w ubiegłym roku były jedynie ustalone rangi i list do Dr. Bunheada, to bardzo niewiele - a przecież z roku na rok powinno być lepiej, tak więc więcej czasu powinno pomóc w zrealizowaniu większej ilości pomysłów, z czym nie trzeba się spieszyć.
_________________ Tu dowiesz się jak chronić środowisko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum