Mi się czasami zdarza spać z do połowy otwartymi oczami, moja matka, jak kiedyś mnie zobaczyła leżącą bez ruchu z tak ledwo przymkniętymi oczami, myślała, że się przekręciłam, niezłą pobudkę mi zrobiła przez to
_________________ Im więcej potu na poligonie, tym mniej krwi na wojnie.
Mi się zdarza spać z otwartymi oczami.
Powiedziała mi to siostra która weszła do pokoju i czegoś szukała spojrzała na mnie i się wystraszyła.
Powiedziała że jak spałem z otwartymi oczami to mi się oczy kręciły na wszystkie strony świata, ale to jest normalne.
Przestraszyła ją zmieniająca średnika źrenica
Kiedyś w tv leciał jakiś program właśnie o mózgu i był taki test. Pokazywał się ekran cały czerwony, zielony ... różne jednolite kolory i na nim były napisy np. yellow, red, blue itd. chodziło o to by na głos czytać napisy nie kierując się kolorami. Pokazywał się zielony ekran z napisem pink ... na początku badani poprawnie czytali napisy, po kilku slajdach, widząc czarne tło z napisem white, mówili black ... sama się na tym złapałam.
_________________ Im więcej potu na poligonie, tym mniej krwi na wojnie.
Mi się zdarza spać z otwartymi oczami.
Powiedziała mi to siostra która weszła do pokoju i czegoś szukała spojrzała na mnie i się wystraszyła.
Powiedziała że jak spałem z otwartymi oczami to mi się oczy kręciły na wszystkie strony świata, ale to jest normalne.
Przestraszyła ją zmieniająca średnika źrenica
Akurat pewnie słodko śniłeś, bo ruchy gałki ocznej są charakterystyczne dla snu REM (rapid eye movements - szybkie ruchy gałki ocznej)
Jak już ktoś napisał, po cześci, rzeczy, o których piszecie są związane z odruchami bezwarunkowymi, jednak wydaje mi się, że połowa z tych objawów wynika z tego, że sobie to po prostu wmówiliście:)
A jeśli chodzi o ten odruch kolanowy. Prawie każdy mięsień prosty tak reaguje po uderzeniu w jego ścięgno. Przykładem niech będzie odruch łokciowy.
Nic niezwykłego. Większości ludzi lecą łezki. Pewnie za chwilę ktoś napisze A mi nie lecą. Czy coś ze mną nie tak? Może mam iść do lekarza?
Mnie ciekawi jakim cudem żaba będzie skakać itp. skoro nie ma mózgu, czyli tego czegoś co wysyła sygnały. Nie znam się na tym, ale moim zdaniem to niemożliwe.
_________________ Co masz zrobić dziś, powinieneś był zrobić wczoraj.
mój kolega mówi mi że np. w chwili zażenowania czuje uciążliwe swędzenie na głowie i twarzy, pewnie ktos napisze że pewnie się nie myje i ma jakies wszy , ale tu dodam że zabrałem go na wakacje do Norwegii na 2.5 miesiąca i mył się codziennie . powiedzcie mi czego tak się może dziać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum