Wysłany: 2009-02-23, 17:26 jak przyspieszyć silniczek
Oglądałem filmik na spryciarzach o tym jak przyspieszyć silniczek nie miałem magnesów rare earth więc wziąłem dość silną rzutkę z zabawki.magnetycznej i nic dlaczego?
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
A czy wielkość magnesów też ma znaczenie? I jeszcze jedno chciałbym wiedzieć: czy takie magnesy w kształcie owalnym sprzedawane na straganach nad morzem albo w górach są neodymowe, czy jakieś zwykłe? Może zdjęcie pomoże:
A poza tym trzeba na to patrzyć z dystansem... ja to spróbowałem zrobić z neodymkami i nic... Myślę, że ten eksperyment może się okazać aż za sprytny
_________________ TLenek Azotu-Zatrzymuje ciepło 296 efektywniej niż CO2, pozostaje w atmosferze przez średnio 114 lata.
Metan-Utrzymuje się w atmosferze od 9 do 15 lat. Zatrzymuje ciepło 21 razy bardizej efektywnie niż CO2.
to czy neodymki czy nie, niema raczej większej różnicy, tyle że oczywiście śilnik powinien mieć jeszcze większą moc w ich przypadku.Trzeba pamiętać o równomiernym rozłożeniu aha i wzmocnienie magnesami wydaje mi się niemożliwe w przypadku okrągłych śilników okrągłym jednolitym magnesem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane