Może i lepiej by dało, ale osobiście tego bym nie zrobił bo nie chciał bym, bym cały w occie Nie wiem czy by dało lepszy efekt bo sam ocet z soda oczyszczona daje czadu i nei weim czy ocet cby chciał współpracować z kwaskiem cytrynowym.
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
bardzo fajne. zrobie kilka doswiadczen ale troche to potrwa. musze kupic odczynniki, aparat naprawic i skombinowac kabel usb ;D
_________________ NIE lubię dzieci z saletrą.
" Kto się w opiekę odda Panu Swemu,
A całym sercem szczerze ufa Jemu,
Śmiele rzecz może: Mam obrońce Boga,
Nie przyjdzie na mnie żadna straszna trwoga... "
Oj dzieci z octem nie wyjdzie bo jak dasz sode do octu to potem kwasek cytrynowy się nie rozpuszcza. Przynajmniej ja tak robiłem i niewychodziło. Chyba że by zmieszać sode z kwaskiem i dopiero do ocet to może i lepiej by było ale niejstem pewien
Ehh, szkoda czasu na takie bzdury. Szkoda kwasów i sody. Jeśli już chcecie się bawić w domową chemię, to wystarczy Kwas octowy (tak, taki zwykły ocet), płyn do mycia naczyń (żeby zredukować napięcie powierzchniowe) oraz wodorowęglan sodu (to soda oczyszczona), ale wg mnie jest to bezużyteczne i mało efektowne. Nie lepiej po prostu H2O2 i KI ?
Ja z kolegami robiłem kwasek cytrynowy+soda+proszek do pieczenia+woda.
Co prawda to był bardziej wulkan niż fontanna ale też było fanie.
A z octem działa soda ale czy kwasek coś daje to muszę sprawdzić.
Z KI wychodzi super ale trzeba dodać płynu do mycia naczyń (albo coś podobnego) i H2O2 musi być 30%. Ja dla efektu dodawałem też barwnik.
_________________ Fasolka + Bigos = Polipierdek (II) Smrodu (IV)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane