Siema.W szkole kumple złapali zajawke ze kucasz i oddychasz intensywnie gdy zacznie sie kręcić w głowie wstajesz wkładasz palec do buzi i mocno wypychasz go i wczasie tego padłem na ziemie i dostałem jakiś drgawek.Czy to bezpieczne co sie morze wtedy stać.Aha kumpel też wdychał hel cały balon i omdlał i go zaczeło rzucać na ziemi i znowu .Co to było?I czy jest bezpieczne?
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
Chodzi po prostu o to, że helem się nie da oddychać... da się go wdechnąć, ale nie dostarczy on energii takiej, jak tlen... Po takim czymś następuje niedotlenienie mózgu i omdlenie, co jest naturalnym środkiem obronnym... Słyszałem, że można dostać epilepsji od tego, ale ile w tym prawdy, to nie wiem..
_________________ TLenek Azotu-Zatrzymuje ciepło 296 efektywniej niż CO2, pozostaje w atmosferze przez średnio 114 lata.
Metan-Utrzymuje się w atmosferze od 9 do 15 lat. Zatrzymuje ciepło 21 razy bardizej efektywnie niż CO2.
Takich kawałów lepiej nie robić, bo to się może źle skończyć, naprawdę. Helem nie da się oddychać, ponieważ jest to gaz szlachetny i nie utleni on glukozy w organizmie.
Uff.. Myślałem że jestem jedyny który to robi. Robiłem to w szkole, nazywaliśmy to schizą, mieliśmy od tego niezłe filmy. Takie krótkie nie dotlenienie mózgu jest nie groźne.
Uff.. Myślałem że jestem jedyny który to robi. Robiłem to w szkole, nazywaliśmy to schizą, mieliśmy od tego niezłe filmy. Takie krótkie nie dotlenienie mózgu jest nie groźne.
Skoro obumieranie tkanki mózgu jest dla Ciebie niegroźne to już chyba zbyt wiele razy to robiłeś - życzę dalszych zabawnych eksperymentów z zabijaniem szarych komórek
Witam
Zgadzam się z przedmówcą w 100% ...jest wiele sposobów na ten trick ,których tu nie opiszę ale w każdym z tych sposobów dochodzi do niedotlenienia mózgu ,który przy niedoborze tlenu dla tkanek w Całym przypominam całym organizmie działa jak bezpiecznik i mdlejemy. Tak samo się dzieje przy ekstremalnych warunkach wysiłku fizycznego i psychicznego.
Niestety nic za darmo. Ten niby "bezpiecznik" nie jest doskonały po powrocie do stanu przytomnego mogą okazać się defekty takie jak :nie pamięć krótkotrwała lub dłuższa albo co gorsza (jeżeli było to długie niedotlenienie albo ,krótkotrwałe ale częste) nawet do śpiączki.
Więc sami oceńcie czy warto się bawić w to 10 000 osób nic nie będzie miało a Ty akurat ....i "warzywo"...
_________________ [Elektronik ,elektryk]
Możecie liczyć na moją radę w kwestii elektroniki i wiedzy ogólnej. Reszta to laik i amator choć zawsze staram się pomóc.......
kiedy takie coś się wykonuje następuje niedotlenienie mózgu a od tego nawet śpiączki dostać więć nie radze tego robić!! kilka raze może się nic nie dziać ale później możę złapać!!
_________________ to co poleci do góry zawsze spadnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum