Słuchajcie, słuchajcie!
Kupiłem KMnO4. Nasypałem w szkole trochę do tej wody od klopa którą się spłukuje. Teraz jest wściekło fioletowa i każdy boi się skorzystać, bo jeszcze czegoś takiego nie widzieli (prócz nauczyciela od chemii). Nasypałem tez na gąbkę. Ale taki mam problem, że część wysypała mi się w kieszeni od bluzki. Wywaliłem chyba wszystkie kryształki, ale i tak jest pokolorowana na fioletowo. Boje się, że to może zafarbować moją bluzkę białą i resztę prania. Gdyby tak się stało, matka by mnie zabiła. ^^ Istnieje jakiś sposób na wyczyszczenie tego?
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
woda utleniona... kwasek cytrynowy w roztworach powyżej 45st. C.
Żart głupi... troszkę nieodpowiedzialny, współczuje Pani która po godzinach będzie doprowadzała do porządku tą toaletę, pewnie by chciała siedzieć spokojnie w domku oglądając telewizję.
_________________ CHEMIK OGÓLNY I NIEORGANICZNY
Pomoc poza forum: odpłatnie
Na Forum należy używać jsMath do zapisu równan i wzorów chemicznych, aby zamiast pisać: (cyklopentadienylo)diwodórkarbonylwolfram(II)-mi-kappta^3-octano-mi-oksoeten(trifenolofosfina)platyna(II) (Pt-W) napisać: [(PtWCp(CH_{3}COO)O(CO)(CH_{2}=CH_{2})(H_{2})Ph_{3}P]
Chemia to nie zabawa! Preparatyki, przepisy oraz bagaż doświadczenia zamieszczam w celach edukacyjno-informacyjnych. Jednocześnie zachęcając do samego czytania. Nie odpowiadam za wykorzystanie informacji zawartych w moich postach. Nie uważam też, że są one prawdziwe. =P
Niech Pan błogosławi Chemikom...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane