Co wiecie i możecie powiedzieć o Atlantydzie czy wierzycie w jej istnienie? i czy możliwe, że nagle zapadła się pod wodę?
Z pewnej książki, którą niedawno przeczytałem wynika, iż Atlantyda rzeczywiście mogla istnieć
świadczą o tym rożne znaleziska na Atlantyku np. Mur znaleziony pod wodą czy prosta droga, która mógł spokojnie popłyną statek podwodny.
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
Jeszcze jest drugi zaginiony kontynent. Nazywał się MU i na jego podstawie została zrobiona gra o tej samej nazwie choćby nie przedstawia życia ludności tejże krainy
Ja osobiście w takie coś nie wierzę, można znajdować setki dowodów i tworzyć różne bajeczki.
Świat jest nie zbadane i póki takim pozostaje, będą snute różne bajki.
_________________ "Polak stąd miedzy narodami słynny, że bardziej niźli życie kocha kraj rodzinny."
Cisiek5000, zgadzam się z tobą. Jeśli Atlantyda istniała, naukowcy powinni znależć masę przedmiotów. I powinni szukać w pobliżu Chin lub obszarów wulkanicznych. Bo jedyne trzęśienie ziemi lub wybuch wulkanu mogły ją "zatopić".
Te przedmioty mogły zostać zniszczone. Tam panuje dość wysokie ciśnienie no i lata, które tam spędziły. Być może to był kontynent wielkości Polski ? (mniej więcej).
podobno na Atlantydzie ludzie mieli taki poziom techniki jaki mamy teraz,albo jeszcze wiekszy.a bylo to ze 3000 lat temu.wtedy poziom techniki byl jaki byl... powstawaly piramidy,a na Atlantydzie- o ile istniala ludzie mieli latajace pojazdy.
ale watpie czy bylo cos takiego,co opisał Platon
Ja jeszcze słyszałem, że Atlantyda mogłabyć jedynie bajką wymyśloną przez Platona. Chociaż kto wie. Dna mórz i innych zbiorników wodnych są nam mniej znane niż tereny księżyca.
A słyszeliście o tym, że Atlantyda prawdopodobnie leży na morzu śródziemnym? Ostatnio badali to miejsce i znaleźli jakieś tereny, pozostałości i fundamenty narożnika czegoś
Twoja ortografia aż razi... ściągnij sobie Firefoxa i on będzie Ci podkreślał... naprawdę pomaga... I uczy ortografii ;]
Co do Atlantydy... myślę, że istoty żyjące tam mogły posiąść wiedzę kontroli nad umysłem i po prostu było jakieś 'BUM', A teraz te istoty żyją na swoim kontynencie pod wodą ukrywając go przed nami z pomocą swoich zdolności ;]
_________________ TLenek Azotu-Zatrzymuje ciepło 296 efektywniej niż CO2, pozostaje w atmosferze przez średnio 114 lata.
Metan-Utrzymuje się w atmosferze od 9 do 15 lat. Zatrzymuje ciepło 21 razy bardizej efektywnie niż CO2.
Co do moich błędów to staram się ich unikać i poprawiać. Według niektórych Atlantyda miała związek z Egiptem i ludami ameryki południowej i środkowej miał być to trzeci kontynent na którym były piramidy. Miał być to jakiś mechanizm uwalniający energię. Dokładnie nie pamiętam. Jest też wersja że Atlantydę zamieszkiwali "ludzie" z innej planety na której mieli nawet elektrownie atomowe i coś poszło nie tak. Jest też wiele innych wersji. W goglach tego pełno jest.
_________________ ALE TO JEST TYLKO MOJE ZDANIE.
AMATORZY ZBUDOWALI ARKĘ A ZAWODOWCY TITANICA!!!
(MECHANIKA, TROCHĘ ELEKTRONIKA, BARDZIEJ ELEKTRYKA I SAMOCHODOWE INSTALACJE ELEKTRYCZNE, PIRO)
A ja słyszałem że Cypr to może być szczyt Atlantydy, bo w jego pobliżu pod wodą znaleźli teren w kształcie schodów. Mogło też być tak, że Atlantyda leżała tam gdzie jest teraz Morze Śródziemne i nie było wtedy Cieśniny Giltabryjskiej tylko teren nad poziomem morza. Potem teren się obniżył i zalało tamte tereny. Może to był biblijny potop(choć nie wiem czy zaginięcie Atlantydy i potop były w tym samym czasie)?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane