witam ! w 2008 roku w czasie ferii zimowych byłem w Bristolu ( anglia ) w czasie gdy to zdjęcie było zrobione byliśmy na terenie jakiegoś zamku , niestety nie pamiętam gdzie to było ani jak się ten obiekt nazywał . Na zdjęciu definitywnie i wyraźnie widać przechodzącą kobietę , wygląda jakby była zamyślona . A co do tej wyraźności tej kobiety to gdyby była ona w 100% wyraźna , nie pisał bym tego posta ;D dawajcie swoje opinie na temat , jak do tego doszło
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
Wydaje mi się, że zdjęcie było robione w czasie zmierzchu. Aparat mógł być ustawiony w trybie automatycznym i dopasował czas naświetlenia do aktualnych warunków. W tym czasie przechodziła ta zamyślona kobieta i została częściowo naświetlona. Czyli naciskając do połowy spust migawki obiekt w kadrze częściowo naświetla się, a po całkowitym wciśnięciu robi docelowe zdjęcie i w tym czasie ta osoba weszła w kadr dając takowy efekt (jakoś tak ).
Czas ekspozycji: 2
Wartość przysłony: 2.8
Program ekspozycji: 2
Czułość ISO: 80
Czas otwarcia migawki: -1
To we właściwościach zdjęcia. Czemu czas otwarcia migawki wynosi -1?
_________________ Moja poezja:
Kiedy zimno jest na dworze zrób trotylu całe morze. A gdy gorąc mocno praży - ciekły azot lej po twarzy.
Gdy zaś ciemno jest na dworze(bywa tak o późnej porze), świat rozświetlić to Twój cel - przemień szybko wodór w hel.
W Anglii jest szkoła (taki sobie zameczek) średnia w której prowadzili badania ze sprzętem i faktycznie w korytarzu pojawiły się jakieś odgłosy a maszynki zaczęły wariować. A tak jakiś uczeń zabił uczennicę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane