Ten temat miałem zamieścić w dziale Fizyka ale to jest bardziej paranormalne.
Chyba w wielu filmach sci-fi (np. Dziwne przypadki w Blake Holsey) opowiada o tunelu ktory prowadzi do innego czasu lub wymiaru. Wiele osób może powiedzieć że to tylko ludzka wyobraźnia lecz okazało się prawdą. W 1995 r. nad Anarktydą pojawiło się owe zjawisko. Więcej w http://www.paranormalium.pl/artykul.php?id=326
Może znacie jeszcze jakieś tego typu przypadki lub wymyślone teorie z kad ten tunel się tam wziął? Jeśli tak to piszcie tutaj.
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
Bardzo to interesujące ja słyszałem kiedyś czy nawet w TV oglądałem o takim czymś, że jak się przejdzie z jednego pokoju do drugiego to się znajduje gdzieś indziej czy jakoś tak albo, że jest się o 5 min do przodu albo do tyłu już nie pamiętam dokładnie
Ps. Nie chciałbym, żeby mnie coś takiego spotkało ;/
Tak to ciekawe zjawisko lecz zastanawiam się w jakich warunkach powstało. Może jak sie dowiemy kiedyś będzie można wytworzyć taki tunel-ale to jak będzie istnieć lepsza technologia
ciekawe ciekawe ale jestem ciekaw czy to zwykłe ludzkie wymysły czy prawda bo jak prawda do chciałbym sie tak przenieść a moze na tej podstawie widziano ufo wlecieli do tunelu czasoprzestzennego swoim statkiem i cofnelo ich np o 10000 lat kto wie
_________________ Wszystko co pisze to Joke... Moim życiem jest joke więc weź mnie nie na żarty!
Tunel czasoprzestrzenny nie musi być przemieszczać między czasem-może też między przestrzenią Możliwe że jakieś niespotykane zjawisko atmosferyczne otworzyło tunel-ale żeby było zrobić taki tunel potrzeba było gigantycznej energii-nawet gdzieś czytałem że czarne dziury to takie tunele.
Hehe mi zaś mówił nauczyciel od Historii, że wyczytał w jakieś książce, iż nad Trójkątem Bermudzkim znajduje się ten tunel. Gościu, który przelatywał nad owym miejscem komentował przez radio co widzi. Najpierw opisywał, że widzi morze, a potem powiedział, że nic nie widzi bo jest czarno i nie może zapanować nad samolotem. A następnie widział jak myśliwi polują na sarny a następnie cały kontynent zapada się pod ziemię. I że to była Atlantyda
_________________ Chemik nie umiera!!! tylko przestaje reagować
ooo a propo podróży w czasie-gdzies czytalem ze jakis profesor dal taka dziwna "zagadke"(niemam na to innego slowa)
Jesli cofniesz sie w czasie i zabijesz swojego dziadka jeszcze przed urodzenien twojego taty to by bylo tak ze ty sie nigdy nienarodzisz.Jesli sie nigdy nienarodzisz to niecofniesz sie w czasie i niezabijesz swojego dziadka.Wiec bedziesz istniaj itd.
Tak wogule to gdzies tez czytalem to jesli bedzie tego typu historia(ze zabijesz swego dziadka) to tworzy sie rownolegla rzeczywistosc w ktorej ty nieistniejesz bo zabiles swojego dziadka a ten wymiar ktory opusciles nadal istnieje.
Niepamietam gdzie to czytalem ale ja zawsze tak mam-czytam i zapominam gdzie
Wg mnie to ma jakiś związek z nagięciem materii, co prowadzi do powstania leja, a w nim dziury. Materia uchodzi gdzie indziej, toteż jej miejsce wyjścia byłoby zupełnie przypadkowe. To umożliwiałoby teleportację.
[ Dodano: 2008-06-09, 20:19 ]
Tak to sobie wyobrażam.
[ Dodano: 2008-06-09, 20:19 ]
To wklęsłe to materia.
Cisiek5000, sama nazwa mówi: tunel czasoprzestrzenny co oznacza że może przenosić w czasie lub przestrzeni albo w czasie i przestrzeni. Podobno chupacabra przenosi się takim tunelem z okolic Nowej Zelandji (chyba nie pamiętam dokładnie) do USA
tez gdzies czytalem(znowu niepamietam gdzie) ze podobno jest pare takich tunelow czasoprzestrzennych na naszej planecie(lub bylo)-chociarzby ten przyklad co podalem
a czy niezastanawiacie sie czy czarne dziury moga byc takimi tunelami?
J@nitor, trafiłeś. Nie istnieją tylko czarne dziuy. Są również białe. Ich funkcje są zupełnie odmienne. czarne dziury pochłaniają, a białe wydalają. Możliwe, że czarne i białe dziury tworzą tunele łączące różne światy. wystarczy troche poczytać(Einstein o tym pisał).
Jest bardzo mało prawdopodobne że takie dziury istnieją ja wyobrażam sobie przenoszenie w czasie poprzez wskoczenie do zwykłej czarnej dziury i np. posiedzieć tam 30s a po za horyzontem minęło by z 600 lat i po prostu z niej wyjść. Ale problemem jest to że nie dało by się już wrócić.
Nawet jeśli by ktoś tak chciał zrobić technika musiała by być tak rozwinięta aby pokonać czarną dziurę co według mnie jest niemożliwe, gdyż jak już ktoś zostałby wciągnięty po kilku minutach zostały by z niego tylko pojedyncze atomy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum