Chłop musi przewieźć na drugi brzeg rzeki kozę wilka i kapustę. niestety ma łódkę która może pomieścić jego i jedno z trzech pozostałych. na brzegu nie może zostać samemu wilk z kozą (wilk zje koze) ani koza z kapustę (koza zje kapuste) co ma zrobić w tym wypadku chłop???
[ Dodano: 2008-04-25, 19:21 ]
źle
[ Dodano: 2008-04-25, 19:22 ]
umrzyj źle:) koza zostanie z kapustą:)
[ Dodano: 2008-04-25, 19:22 ]
Umrzyj źle
[ Dodano: 2008-04-25, 19:27 ]
6. chyba taki jaki wszedł
[ Dodano: 2008-04-25, 19:33 ]
może napiszę rozwiąznie bo ciebie nie zrozumiałem:)
najpierw przewozi kozę (zostaje wilk i kapusta) następnie zabiera wilka na drugi brzeg i zabiera kozę wraca z kozą bierze kapustę ale koze zostawia kapuche przewozi noi wraca po koze ktorą przewozi na drugi brzeg
[ Dodano: 2008-04-25, 19:37 ]
4. rzeka???
[ Dodano: 2008-04-25, 19:40 ]
5. jest obojniak w rodzinie):):):)
[ Dodano: 2008-04-25, 19:42 ]
e co do 5 oczywisćie wszystkie dzieci żyją?
[ Dodano: 2008-04-26, 15:30 ]
o widzę że z rzeką dobrze mam ten bród mnie naprowadził i skojarzyło mi się z odnogą rzeki heh:) a z 5 nie mam zielonego pojęcia
[ Dodano: 2008-04-26, 15:40 ]
e kolejna prościutka zagadka: w mieście jest 2 fryzjerów jeden dobrze ostrzyżony a drugi źle do którego ma się udać jacek??
[ Dodano: 2008-04-26, 15:44 ]
hmmm może ta 5 to haczyk i jest jescze mama i tata bo było powiedziane że ich jest tyle i tyle co nie to jescze jest ojciec i atka razem osiem i jest trzech synówi ojciec który też jest chłopem
no to albo wywalić kapustę i pojechać z każdym zwierzakiem osobno albo
wziąść kozę, przynieść wilka, zabrać kozę tam gdzie kapucha, wziąść kapuchę a potem kozę.
Nikt nikogo nie zje :]
A jeśli obaj fryzjerzy potrafią się sami ostrzyc? Ja bym sie najpierw zapytał ,,kto cię strzygł"?
I zagadka usłyszana na lekcji z panią H. Łodygowską:
Janek jest uwięziony w więzieniu bez dachu. Obok znajduje się sypialnie króla. Ściany celi są bardzo śliskie i nie da się po niej wspiąć. Janek ma do dyspozycji: 14 ołówków, 2 butelki. Jak janek ma się wydostać z więzienia (pilnuje go 1 strażnik) nie robiąc nikomu krzywdy?
Odpowiedzi jest wiele.
_________________ Co masz zrobić dziś, powinieneś był zrobić wczoraj.
W 8 to chyba wyjdzie 102564 Ale tak chaotycznie to liczyłem że to raczej był przypadek że na nią trafiłem, pewnie jest jakieś matematyczne działanie żeby to obliczyć....
Musisz wzionść saletre z cukrem i ją obkleić taki sznureczek (tanie w sam raz, żeby nie był zły) i wtedy to później suszysz i jak podpalisz a na końcu będzie bomba to boooooom i BAAAAACH i wogle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane