Na kanale TVN 3 lutego 2008r. o godzinie 20.00 był program pt. "Clever! - widzisz i wiesz".
Moim zdaniem ten program jest bardzo podobny do Brainiaca, ponieważ przeprowadzają w nim podobne eksperymenty np.
-Eksperymeny z helem
-Tłuczenie kieliszka dźwiękiem
-Wystrzelanie butli z powietrze za pomocą sprężonego powietrza
Więc jeśli ktoś to już oglądał lub bedzie oglądał niech podzieli się swoim zdaniem na temat "Clever! - widzisz i wiesz".
To jest polski program. Leci on co niedzielę na TVN chyba o godzinie 20:00. Właściwie, to nie jest to program w stu procentach polski, ponieważ cały TVN należy do ITI Film Studio, które jest amerykańskie... Program według mnie nawet się nie równa z brainiacem, ale to trochę jest do niego podobne. Nie wiem, dlaczego tak dużo osób się nim podnieca... Czy oryginalny brainiac już się wam znudził?!
W sumie wszystkie polskie ,,kopie" oryginalnych programów są głupsze od pierwowzoru.
Teraz wszystko jest kopiowane (np. ile różnego ,,Ptasiego mleczka" widzisz na półkach, mimo iż pochodzą od różnych producentów ?). Oryginalny pomysł jest oczywiście Jana Wedla a na półkach widzimy także ptasie mleczka Jutrzenki.
_________________ Co masz zrobić dziś, powinieneś był zrobić wczoraj.
Ale jeśli kogoś nie stać na ptasie mleczko Wedla, bo co fatk jest drogie, to kupi ptasie mleczko innej, tańszej firmy i w ten sposób te firmy się bogacą.
Na tym to polega. Ale sam fakt, że polska telewizja ściąga pomysły bo zarobić. Niewiele polskich programów jest oryginalnych (może tylko ,,M jak miłość"),
większość jest zrobiona na jakimś pierwowzorze.
_________________ Co masz zrobić dziś, powinieneś był zrobić wczoraj.
Uważam że program "Clever - widzisz i wiesz" jest nie tyle kopią Brainiaca co prezentacją prostych eksperymentów. Polega przede wszystkim na głosowaniu przybyłych gwiazd oraz publiczności, oraz na dowcipach prowadzacych Moim zdaniem trudno porównywać te 2 programy, gdyż są to programy o innych założeniach i celach.
według mnie w tym programie jest za dużo gadania o niczym.
Na cały program przypada tylko kilka pokazów.
A wysylanie tych smsow - bezsens.
Ogolnie nie podoba mi sie ten program.
Program powstał na podobieństwo niemieckiego pierwowzoru, a jeśli ktoś oglądał inne programy (jak Brainiac) - będzie znał odpowiedzi na właściwie wszystkie pytania, i nie znajdzie w nim nic ciekawego ani nowego. Clever jak dla mnie jest mocno komercyjny, zaprasza się tam "gwiazdy" by odpowiadały na często banalne pytania, i nie dba się o widzów oglądających inne podobne programy (tak jakby nie istniały). Całość może zadziwić (i rozśmieszyć) więc tylko tych, którzy nie widzieli w życiu nic lepszego. Prowadzący są według mnie po prostu żałośni, a najlepszym z nich jest Grzegorz Halama. Temat tu nie pasuje więc powinien być przeniesiony do poddziału "inne".
_________________ Tu dowiesz się jak chronić środowisko
A mi się program podoba. Fakt, że jest mocno komercyjny jak i cały TVN ale (tak jak powiedział konrad1909) jak na polskie realia jest całkiem sympatyczny. A Halama jest przynajmniej śmieszny
Jedyne co mi się podoba w Clever widzisz i wiesz to tylko to że jest tam Halama , bo w ciągu programu trwającego 1 godzinę i 10 minut jest : 40 minut reklam , 25 gadania przez prowadzących i gwiazdy a 5 minut to eksperymenty , a w Brainiacu w czasie godziny masz: 10 minut reklam , 5 minut gadania i 45 minut eksperymentów ciekawszych niż w Cleverze, a w ogóle wszystkie eksperymenty widziałem albo w Mythbusters albo Brainiac i tylko to z telewizorem w oleju mnie zdziwiło
Nazwy własne piszemy zawsze z dużej litery...
sapper18
_________________ To co jest tu \uparrow to czyste, stuprocentowe kłamstwo, ściema i fikcja.
Zaakceptuj to, że nie każdy będzie dla Ciebie miły i troskliwy...
A może powinienem dodać, że jestem gimnazjalistą ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane