Tak jak w temacie z błędami w brainiacu, podawajcie tu pomyłki popełnione przez pogromców, a które wpłynęły na zły wynik testów. W przeciwieństwie do "Brainiaca" pogromcy z czasem sprawdzają mity ponownie, ale i tak część błędnych wyników pozostało do dziś.
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
Ja jakoś nie zapamiętałem żadnych. Jedyne co mogę im zarzucić, to że czasem nie sprawdzają wszystkich ewentualności. Przykład nie przychodzi mi do głowy.
Jak sprawdzali mit z balonami wypełnionymi z helem które mogą unieść dziecko na przykładzie filmu "Jaś Fasola" to zamiast dziecka o masie 7kg to użyli o masie 20kg i się później dziwili dla mnie to było niedorzeczne i nie trzymanie się treści mitu.
_________________ || CHEMIK ORGANIK ||
Można zabrać pieniądze, majątek ale wiedzy i doświadczenia nikt nikomu nie zabierze!
Nic się nie dzieje bez przyczyny..
Skoro tylko markru miał pojedynczą uwagę, ja podaję swoje:
W micie z "postrzeganiem pozazmysłowym" w teście używano bakterii, które nic nie czują, na dodatek obiekty były w oddzielnych pokojach, tak więc nie było możliwości interakcji - na czym opierał się mit.
Po testach z hipnozą stwierdzono że hipnoza nie istnieje, choć to fakt - ograniczeniem jest tylko to że nie da się przymusić zahipnotyzowanych do tego, czego nie zrobili by normalnie.
W micie z uciekaniem przed krokodylami zygzakiem użyto starych, osowjonych gadów, podczas gdy tylko młoda i dzikie są zmuszone biegać za ofiarami.
[ Dodano: 2008-04-25, 22:33 ] Mit z "kużawką był natomiast źle sprawdzany, bo w Brainiacu wszystko dobrze wyszło.
_________________ Tu dowiesz się jak chronić środowisko
Otóż to w pogromcach sprawdzili to rzetelniej. Bo chodziło o całkowite zatopienie człowieka a nie o częściowe do kolan. Filmowy mit polegał że ludzi w całości wciągało. W pogromcach wciągnęło ich aż do szyi. A to dlatego że w piachu ma się większą pływalność. Gdyby chodziło o ,,utonięcie" do kolan uznaliby że się udało.
_________________ Co masz zrobić dziś, powinieneś był zrobić wczoraj.
Pogromcy stwierdzili po prostu że nie da się zrobić wciągającej masy, a w brainiacu taką otrzymano, i mogła by ona utopić człowieka gdyby się gwałtownie poruszał - podczas gdy w programie pogromców uzano mieszaninę za niemożliwą do wykonania.
[ Dodano: 2008-05-10, 13:46 ]
Zauważyłem jeszcze że w micie z plecakiem odrzutowym w projekcie użyto zbędnych wzmocnień i np. kasku - bo gdyby na poważnie wzięto się za odciążenie urządzenia, to miało by znacznie większą szansę latać. A z resztą "jetpaki" naprawdę istnieją, i zostało to utrwalone na wielu filmach.
_________________ Tu dowiesz się jak chronić środowisko
W programie odcinku w którym 'pogromcy' testowali prawdę i fałsz superbohaterów był błąd...Mianowicie 'Czy pierścień S.bohatera może odbić się na skurzę wroga' wyszło na to że nie ..
Ale jednak ja uważam,że tak...
-Dlaczego?
1.Pierścień który zrobili nie był wypukły a przecież jeżeli jest płaski to się nie odbije.
2.Jeżeli nawet pierścień miał by być płaski co miało się odbić jeżeli nie miał on żadnych rowków-rowki były by wklęsłe więc reszta pierścienia była by względem nich wypukła...
3.Pogromcy postanowili 'atakować' ramię z masy...Nie pamiętam już jak się nazywała ale ta masa była była bardzo miękka i nie łatwo w niej zrobić dziurę-a przecież ludzka ręka jest twarda przez kości
'Pogromcy' są doświadczeni i rzadko robią błędy
_________________ dostałem warna . Moderatorom i Administratorom obiecuję , iż to się więcej nie powtórzy !
hamster007, mylisz pojęcia, oni też sprawdzali kurzawkę.
A co do pierścieni to na własnej skórze (głowie) przekonałem się, że się odciska. Siostra zaatakaowała mnie pierścionkiem różą 3D przez godzinę był wyraźny odcisk a siniak przez dwa dni.
_________________ Jest krzyża znak i orzeł srebrny jest w koronie
A zaraz pod nim harcerskich dziesięć praw.
W micie o uciekaniu z mamra przy pomocy tabletek na kaca balon był przyczepiony do ścian. Jak dla mnie to to powinien być luźny balon metereologiczny, który nie jest z posklejanych taśmą kawałkach folii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum