14 Czerwca w Warszawie na Nowym Mieście i podzamczu odbędzie się już 12 piknik naukowy. Ogólnie na pokazach przedstawione zostaną przeróżne zjawiska naukowe, w prosty i ciekawy sposób. Sam również się wybieram, choć pewnie nie będzie tam nic nowego. Jakie są więc wasze opinie tym wydarzeniu? I czy ktoś was tam będzie?
Edycja: Piknik już się odbył, i teraz wystarczy teraz zaczekać na następny .
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
No szkoda, że nie ma takich pikników w Krakowie. Chętnie poszedłbym na takie coś.
Uwążam, że takie Pikniki naukowe są bardzo fajne. I dal młodszych i dla starszych.
_________________ Chemio! Matko nauki! Cenniejsza od chleba!
Nikt nigdy pojąć nie mógł jak Cię wielbić trzeba
Tyś najdroższa każdemu, tyś życia podstawą
Tyś serca mego i mózgu jest jedyną strawą
Tyś obiektem największej uczonych miłości
Kurcze, z Wielkopolski do Wa-wy mam strasznie daleko... a chętnie bym zobaczył co tam ciekawego mają. Może ktoś ze stolicy poświęci się i zrobi notatki ze wszystkich stoisk czy co tam mają? A później byłby piękny materiał na forum...
Kurcze, z Wielkopolski do Wa-wy mam strasznie daleko... a chętnie bym zobaczył co tam ciekawego mają. Może ktoś ze stolicy poświęci się i zrobi notatki ze wszystkich stoisk czy co tam mają? A później byłby piękny materiał na forum...
Warszawa może nie dla wszystkich jest blisko, ale ja mam możliwość uczestnictwa, i zamierzam to wykorzystać. Postaram się opisać część prezentacji, ale pewnie niewiele z tego będzie do wykorzystania przez przeciętnego użytkownika tego forum.
Całość organizuje Polskie Radio, a więcej szczegułów jest na stronie
> http://www.polskieradio.pl/bis/piknik/
_________________ Tu dowiesz się jak chronić środowisko
Elder Brain, napisz co się tam działo fajnego , więcej było stoisk chemicznych czy fizycznnuch
_________________ Chemio! Matko nauki! Cenniejsza od chleba!
Nikt nigdy pojąć nie mógł jak Cię wielbić trzeba
Tyś najdroższa każdemu, tyś życia podstawą
Tyś serca mego i mózgu jest jedyną strawą
Tyś obiektem największej uczonych miłości
Tak jak przewidywałem piknik mi się nie podobał. Większość czasu spędziłem przy stoisku Discovery, ale i tak nawet ono nie przypadło mi specjalnie do gustu. Co prawda wszędzie podaje się że piknik naukowy po raz kolejny był sukcesem, ale ja nienawidzę doświadczeń prezentowanych w stylu Clevera. Trudno mi napisać coś więcej, ale mam jeszcze zdjęcia które mogę dodać gdy tylko będę miał do tego okazję.
_________________ Tu dowiesz się jak chronić środowisko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane