Herbatki odchudzające swoje właściwości (a może tylko nazwę) zawdzięczają tym, że dodatki zmniejszają uczucie głodu lub zwiększają metabolizm. Uczucie głodu zmniejszają dodane np. chrom lub inulina.
KORZEŃ LUKRECJI przyspiesza usuwanie z organizmu szkodliwych produktów przemiany materii i wpływa na perystaltykę jelit
OWOCNIA FASOLI wpływa na obniżenie poziomu cukru we krwi
EKSTRAKT Z OWOCU GARCINIA CAMBOGIA, HERBATA PU-ERH I L-KARNITYNA hamują przetwarzanie cukrów w tłuszcze
HERBATA ZIELONA I YERBA MATE dodają energii i witalności, niezbędnych do aktywnego działania zwłaszcza podczas spalania zbędnych kalorii
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
Może i te herbatki na odchudzanie mają jakieś składniki poprawiające różne rzeczy, ale tak naprawdę mają jedno podstawowe działanie: zwiększyć proces defekacji. Stolec po takich herbatkach jest luźniejszy i częściej się go robi (ładne zdanie ). I na tym polega proces "chudnięcia".
Kiedyś w kawiarnii widziałem herbate, która podnieca... Jestem ciekawy co ona ma w sobie takiego podniecającego^^
_________________ Chemio! Matko nauki! Cenniejsza od chleba!
Nikt nigdy pojąć nie mógł jak Cię wielbić trzeba
Tyś najdroższa każdemu, tyś życia podstawą
Tyś serca mego i mózgu jest jedyną strawą
Tyś obiektem największej uczonych miłości
Może ma jakiś środek wytwarzający endorfiny? (te od szczęścia ) tak samo jak czekolada. Dlatego kiedy mamy depresje jesienną (brakuje nam śłońca, które powodóje wytwarzanie endorfinów) jemy dużo czekolady itp, które wspomagają ich wytwarzanie [to jest moja wlasna teoria i nie mowie, ze musi byc prawdziwa, ale sądze że taka jest].
_________________ TLenek Azotu-Zatrzymuje ciepło 296 efektywniej niż CO2, pozostaje w atmosferze przez średnio 114 lata.
Metan-Utrzymuje się w atmosferze od 9 do 15 lat. Zatrzymuje ciepło 21 razy bardizej efektywnie niż CO2.
Może i te herbatki na odchudzanie mają jakieś składniki poprawiające różne rzeczy, ale tak naprawdę mają jedno podstawowe działanie: zwiększyć proces defekacji. Stolec po takich herbatkach jest luźniejszy i częściej się go robi (ładne zdanie ). I na tym polega proces "chudnięcia".
Dokładnie.. nie tylko robi się częściej kupkę, ale i siusiu i w rzeczywistości te 2 kg zrzucone w tydzień to nie jest tłuszcz tylko woda.
bogusław, ale się fachowo wysłowiłeś ;D. A co do endorfin......endorfiny same powodują podniecenie czy powodują wydzielanie się konkretnego hormonu? wiem że niektóre estry [feromony] powodują wydzielanie się hormonu zakochania co decyduje o tym cz się w danej osobie zakochamy [takie charakterystyczne uczucie] czy też nie....niektórzy używają gotowych, jak kiedyś znalazłem u koleżanki w szafce całą buteleczkę to trochę zonka złapała jak się zorientowałem co to jest.Radze powąchać na prawdę fajne uczucie...:) a o endorfinach też coś słyszałem z tym zakochiwaniem....
Ostatnio słyszałam w jakimś programie, że w liściach herbaty (rodzaju nie podano, więc pewnie ogólnie) znajduje się sporo glinu, który w połączeniu z kwaskiem cytrynowym staje się łatwo przyswajalny, a nadmiar glinu w organizmie w przyszłości skutkuje chorobą Alzheimera (chodzi mi o tę chorobę z zanikami pamięci).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane