Witam, chciałbym coś przedstawić.
http://img200.imageshack.us/img200/5383/mobile.png Rysunek i jego opis.
Można podłączyć wszystkie magnesy jednocześnie lub szeregowo.
Nie jestem pewien, który sposób uruchomienia jednocześnie lub szeregowo jest w stanie wytworzyć wystarczającą ilość energii do uruchomienia prądnicy. Chodzi mi o to by prądnica wytworzyła więcej energii niż potrzeba do uruchomienia urządzenia.
Nadmiar energii mógłby być wykorzystany np. w oświetleniu pomieszczeń, produkcji samochód, do napędu wszelkich urządzeń itp.
Mam prośbę, chciałbym poznać opinie czy mój pomysł jest sensowny, gdyż nie mam jak to sprawdzić.
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
[ Dodano: 2009-05-16, 22:33 ]
ciekawy jestem czy można zrobić silnik który by wytwarzał więcej Energi niż sam potrzebuje nie znam się za bardzo na tym czekam na odp
Energia nigdzie nie jest wytwarzana, żadne urządzenie nie jest do tego zdolne. Można jedynie przekształcać energię z jednej postaci w inną. Dorzucając do tego tarcie i opór ośrodka nie wydaje mi się by to było możliwe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum