Przeciętny człowiek widzi światło od 400nm do 700nm, widoczność zaczyna się na końcu ultrafioletu a kończy sie na początku podczerwieni, ale w niektórych przypadkach ludzie widzą bliską podczerwień. I okazało sie że ja je widzę , bo to było tak od urodzenia w pilocie jak ktoś naciskał jakiś przycisk widziałem te mrugające światełko nie zważałem wo gule na to uwagi , gdyż myślałem że je każdy widzi. Ale kiedyś szukając informacji o ultrafiolecie natknąłem sie właśnie na to. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić dlaczego tak się dzieje?
P.S Czy ktoś widzi jeszcze podczerwień którzy piszą na tym forum?
Nie wiedziałem gdzie ten post wstawić, więc wstawiłem go tutaj.
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
No od tego chyba że ludzkie oko nie widzi tak niskiej częstotliwości światła no ale nie wiem dlaczego ja widzę. Ale ma to dużo plusów jak w ciemności mam pilot to moge sobienim oswietlac a nikt tego nie widzi po prostu noktowizor jestem
No tak tylko że dioda słabo świeci i mogę np tylko czytać książkę z pilotem. Widzę też jak przesyłam telefonem przez irde tylko że na dworze jest słabo widoczne.
Ja też widzę tą podczerwień. Ale chyba słabiej. No i jak kliknę pilotem to tylko takie mrugnięcie i tyle. Z resztą to światło jest dosyć słabe. A przeczytać przy tym świetle mogę chyba tylko dzięki temu że lubię marchewki .
P.S. Ale za to mam szeroki kąt widzenia . Równe 180 stopni bez przekręcania oczu. I słyszę zwykłe kroki do 40m. Jestem z tego dumny że natura mnie w to wyposażyła.
E tam jakiej tam wady. Ale dziwne jest wrażenie jak na bratu w zupełnej ciemności przystawiałem pilot a on nawet nie wiedział gdzie sie świeci. Czyli nie potrzeba noktowizora
Ale przydało by się więcej diod.
A i jak szybko się tym rusza widać jak pulsuje w pilocie.
Czy są jakieś techniki nauczenia się widzenia w podczerwieni? Bo fajnie byłoby zamocować sobie jakieś źródło podczerwieni np. w pokoju- widzisz wszystkich, a nikt nie widzi ciebie .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane