Mam pytanie.
Mamy temperaturę 0°C w Prognozie pogody mówią ze będzie dwa razy cieplej.
Więc ile będzie stopni?
To pytanie już mnie męczy od tygodnia. Czy temperatura się nie zmieni czy może będzie 1° 2° a może jeszcze więcej?
TO jest typowe pytanie na myślenie
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
hahaha dobre
Jednak to mi nie wystarcza w końcu 2x cieplejszy mróz to nie może być "spopielająca" że tak powiem temperatura Ale ten pomysł jest bardzo ciekawy
_________________ I'm Melting!!!!
Płonę!!!
Gdy masz jeden zegarek, wiesz która jest godzina. Gdy masz dwa, nie jesteś tego pewien.
Pan/Pani zapowiadająca pogodę nie ma być modra tylko ma wyglądać. I jak widać nie była dobra z matematyki. Podawanie takiej prognozy pogody jest sprzeczne z regułami matematyki i myślę że należy to potraktować jako o dwa stopnie cieplej. Jednocześnie przemyśleć to co Ci ludzie mówią, bo w telewizji to wiele głupot ludzie wygadują dlatego telewizja ogłupia i nie należy jej oglądać.
_________________ CHEMIK OGÓLNY I NIEORGANICZNY
Pomoc poza forum: odpłatnie
Na Forum należy używać jsMath do zapisu równan i wzorów chemicznych, aby zamiast pisać: (cyklopentadienylo)diwodórkarbonylwolfram(II)-mi-kappta^3-octano-mi-oksoeten(trifenolofosfina)platyna(II) (Pt-W) napisać: [(PtWCp(CH_{3}COO)O(CO)(CH_{2}=CH_{2})(H_{2})Ph_{3}P]
Chemia to nie zabawa! Preparatyki, przepisy oraz bagaż doświadczenia zamieszczam w celach edukacyjno-informacyjnych. Jednocześnie zachęcając do samego czytania. Nie odpowiadam za wykorzystanie informacji zawartych w moich postach. Nie uważam też, że są one prawdziwe. =P
Niech Pan błogosławi Chemikom...
Nie zgodzę się z Tobą Zv... z mediów można dowiedizeć sie wielu ciekawych informacji, tylko najpeirw trzeba nauczyć sie wychwytywać te prawdziwe i oddzielać je od tych ubarwień medialnych.
_________________ TLenek Azotu-Zatrzymuje ciepło 296 efektywniej niż CO2, pozostaje w atmosferze przez średnio 114 lata.
Metan-Utrzymuje się w atmosferze od 9 do 15 lat. Zatrzymuje ciepło 21 razy bardizej efektywnie niż CO2.
Nie zgodzę się z Tobą Zv... z mediów można dowiedizeć sie wielu ciekawych informacji, tylko najpeirw trzeba nauczyć sie wychwytywać te prawdziwe i oddzielać je od tych ubarwień medialnych.
A ile się przy tym życia traci... a moje życie jest za krótkie...
_________________ CHEMIK OGÓLNY I NIEORGANICZNY
Pomoc poza forum: odpłatnie
Na Forum należy używać jsMath do zapisu równan i wzorów chemicznych, aby zamiast pisać: (cyklopentadienylo)diwodórkarbonylwolfram(II)-mi-kappta^3-octano-mi-oksoeten(trifenolofosfina)platyna(II) (Pt-W) napisać: [(PtWCp(CH_{3}COO)O(CO)(CH_{2}=CH_{2})(H_{2})Ph_{3}P]
Chemia to nie zabawa! Preparatyki, przepisy oraz bagaż doświadczenia zamieszczam w celach edukacyjno-informacyjnych. Jednocześnie zachęcając do samego czytania. Nie odpowiadam za wykorzystanie informacji zawartych w moich postach. Nie uważam też, że są one prawdziwe. =P
Niech Pan błogosławi Chemikom...
Tak też przypuszczałem że będzie temp. 2°C... no ale cóż tego się nie dowiemy
Co do telewizji... ja oglądam tylko wiadomości i Discovery, i to nie za często
Płonę!!!
Gdy masz jeden zegarek, wiesz która jest godzina. Gdy masz dwa, nie jesteś tego pewien.
Z jednej strony wychodzi 0... Ale od razu nasuwa się na myśl odpowiedź 2 stopnie... Też się ostatnio tym zainteresowałem, bo znalazłem to w temacie "zagadki Johna Tickla" czy jakoś tak... Niestety do żadnych porażających wniosków nie doszedłem...
Zv.
Pan/Pani zapowiadająca pogodę nie ma być modra tylko ma wyglądać. I jak widać nie była dobra z matematyki. Podawanie takiej prognozy pogody jest sprzeczne z regułami matematyki i myślę że należy to potraktować jako o dwa stopnie cieplej. Jednocześnie przemyśleć to co Ci ludzie mówią, bo w telewizji to wiele głupot ludzie wygadują dlatego telewizja ogłupia i nie należy jej oglądać.
Nie jest sprzeczne z zasadami matematyki.
0x = 0
Więc matematycznie jest to całkowicie poprawne.
no tak zgodnie z zasadami matematyki... jednak fizycznie rzecz biorąc ma być 2x cieplej. czy jest pewne ocieplenie... tyle że pozostaje nam tylko strzelać czy to będzie 1, 2, 3°C itd.... a z tym 273 to lekka przesada...
Więc... mamy tutaj ciężkie pytanie doprawdy
Płonę!!!
Cytując mojego fizyka: "nie rozumiem Twojego problemu" 2x cieplej to 2x cieplej... muszę się o to go zapytać... ciekawi mnie jego odpowiedź... pewnie znowu coś w stylu "myślisz jak blondynka" (do koleżanki brunetki, żeby nie było)...
no tak zgodnie z zasadami matematyki... jednak fizycznie rzecz biorąc ma być 2x cieplej. czy jest pewne ocieplenie... tyle że pozostaje nam tylko strzelać czy to będzie 1, 2, 3°C itd.... a z tym 273 to lekka przesada...
Więc... mamy tutaj ciężkie pytanie doprawdy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane